Projectes

VOL

Gestió integral de la sala de concerts localitzada a Poblenou. Comissariat i producció de la programació regular de música de petit format. Actualment la programació està aturada a causa de les restriccions derivades de la crisi provocada per la COVID-19.

En la programació regular de la sala hi han passat artistes com: Mujeres, Aliment, Hidrogenesse, Doble Pletina, Guerrera, Nico Roig, Las Ruinas, Bad Gyal, Lidia Damunt, Viva Belgrado, Nueva Vulcano, Aina, Cala Vento, Marina Herlop, Los Ganglios, Da Souza, Pavvla, Melt Banana, vàlius, Futuro Terror, L’Hereu Escampa, Univers, Seward, Les Sueques, Rombo, Elphomega, Apartamentos Acapulco, Biznaga, Bigott, Sean Nicolas Savage, Side Chick, Germà Aire, Joan of Arc, Medalla, Camellos, Chaqueta de Chandal, Jaakko Eino Kalevi, Yawners, Sr. Chinarro… 

Sin Sync

Sin Sync és una formació teoricopràctica al voltant de la figura i el discurs del DJ. Explora les noves identitats des d’una perspectiva feminista i no hegemònica. El projecte neix del desig de compartir coneixement, examinar llenguatges i maneres de mesclar música que superen les visions basades en la capacitat, operant des d’un espai on aquestes lògiques no es reprodueixin. És a dir, es proposa el DJ set com un dispositiu performatiu i com un espai que explora i construeix llenguatges, abans que tècniques. S’estudia el DJ set com una finestra on una determinada selecció de peces sonores i musicals conjuguen històries, visions, espais d’enunciació i dimensions narratives.

Sin Sync és el projecte en col·laboració amb l’artista visual, investigadora i DJ Isamit Morales

EN RESiDÈNCIA

L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) desenvolupen Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de Barcelona, un programa —pioner en el nostre entorn— que introdueix la creació contemporània als centres públics d’educació secundària a través del contacte directe i continuat d’un creador amb els estudiants. El programa proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per ser duta a terme juntament amb un grup d’estudiants d’educació secundària obligatòria (ESO). Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització.

Els creadors intervenen en els instituts com a autors, desenvolupant una obra pròpia, i la transmissió es dóna fonamentalment a través de la participació, el diàleg i el contacte directe amb l’obra i amb el seu creador. La reflexió i l’anàlisi també són parts molt importants del procés d’aprenentatge. Amb la finalitat de concretar-los i compartir-los s’han creat els blogs.

L’Afluent realitza el comissariat, producció i seguiment de tres residències artístiques en instituts de secundària de Barcelona amb els artistes Juliane Heinemann, Mans O i Arnau Sala.

Alguns artistes de les edicions anteriors: Isamit Morales, Irma Marcos, Joan Colomo, Cristina Checa, Agnès Pe, Maria Arnal, Anna Pantinat, Rodrigo Laviña, Za!

Concerts de la Fabra

L’Afluent s’encarrega de la programació de concerts de petit i mitjà format de la Fàbrica de Creació – Fabra i Coats. En aquest cicle es potencia estilísticament un eclecticisme moderat i es busca un equilibri de gèneres, trajectòries i procedències. Es combinen artistes consolidats i emergents, talent local i forà i es garanteix la contractació digna per compte d’altri o propi segons decisió personal de cadascú.

Pel cicle han passat artistes com: Low, Núria Graham, Pavvla, Renaldo & Clara, Lidia Damunt, Viva Belgrado, L’Hereu Escampa, Daniel Lumbreras, Anna Andreu, Bigott, Marina Herlop, Molly Burch, Will Johnson, Xylouris White, EJ Marais, Joan Colomo, Shabazz Palaces, Mavica, Marta Knight, Los Hermanos Cubero, Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, Egosex, Tarta Relena, Eleanor Friedberger, Sun Kil Moon, Don The Tiger,…

BAM Cultura-Viva

La cooperativa va formar part del disseny inicial del BAM – Cultura Viva a la Fabra i Coats en col·laboració amb Ateneu l’Harmonia, The Good Good, Quesoni, Koitton Club, Coòpolis, Indigestió, Makea tu vida, Straddle3 i la Xarxa d’Economia Solidària.

Actualment seguim col·laborant amb el projecte desenvolupant les tasques de contractació artística.

Festival de flamenc r(oles)

Festival que té lloc al pati del districte de Nou Barris durant el mes de juliol. Aquest any la proposta es va basar sota els mateixos conceptes que les edicions anteriors: reivindicació (gènere), territori (Barcelona) i temàtica (els rols dins el món del flamenc. Per les circumstàncies tan especials, el territori va guanyar protagonisme.

En aquest cicle hi ha actuat artistes com Mayte Martín, María José Llergo o Jesús Carmona.

Sit Back

Cicle de concerts de L’Auditori dins la programació de músiques modernes en col·laboració amb els principals agents de l’escena musical de Barcelona. Sit Back és una actitud. Una nova manera d’escoltar. Una experiència. Un viatge conjunt que convida el públic a seure còmodament i a escoltar els artistes en les millors condicions acústiques possibles. Des de L’Afluent col·laborem al cicle des de la seva creació i hi hem aportat artistes com Exquirla, Damien Jurado o Robert Forster.                        

Històric de projectes

  • Fàbrica de Creació – Fabra i Coats (2017-2019): producció tècnica dels esdeveniments.
  • Sala BeGood (2016-2018): gestió integral de la sala. Comissariat i producció de la programació regular de música de petit format.
  • Ronda (2013-2017): disseny, producció i comissariat del cicle de concerts Ronda dut a terme majoritàriament al barri de Gràcia de Barcelona.
  • Festival Loop (2017): comissariat del projecte The Factory Alive! dins l’exposició Silver Songs. The Music of Andy Warhol a la Fàbrica Can Trinxet de l’Hospitalet.
  • Festigàbal (2007-2016): disseny, producció i comissariat del festival a la Plaça Rovira i a la Sedeta durant les festes de Gràcia de Barcelona.
  • Heliogàbal (2001-2016): gestió integral de la sala. Comissariat de la programació regular de música en directe.